dimanche 8 novembre 2015


                                                                          


                    COLOMBIA 
 



GASTRONOMIA:

AJIACO:

 
7450142274_fbc130d6a9_k.jpg 
Kolonbiako hiriburuan zopa oso ezaguna da.
 
Osagaiak hauek dira: 3 patata, artoa, oilaskoa, ilarrak, azenarioak, eta
bere ezinbesteko osagaia, Guasca.
Guasca mota ezberdinak osatzen dituen belar bat da, janariari zapore berezia ematen diona.
 
 
 
 
 
 
 
OHITURAK:

Ospakizun hau abenduaren 7an gaueko 7etan hasi eta abenduaren 8an goizeko 8etan bukatu egiten da. Ospakizun honetan parkeetan, kaleetan ... kandelak eta farolak pizten dira.




HIZKUNTZA:

Colombiako hizkuntza ofiziala espainera da, baina ingelesez ere bai hitzegiten da.


JANZKERA:


Neskek kolore askotako gona luze bat ermaten dute. Alkondara zuri bat, eta eskote karratu edo borobila. Horrekin batera mauka bombachoak (puztuak) daramate.





Mutilek ordea, kapela zuria , camiseta zuria  praka zuriak eta zapi gorri bat lepoan.




MUSIKA ETA DANTZA:

Cumbia musika eta dantza tradizionala da. Baina badira beste musika eta dantza popular batzuk:
Salsa eta Vallenato.
Cumbia


JAIAK:

Jaien artean garrantsitsuenetariko bat "Carnaval de Barranquilla" da, otsailan.















Beste jai batzuk: "Carnaval del diablo", urtarrilan. "Feria del libro", apirilean. "Festival de jazz", irailan...






















 
 
 
 
 
 
 


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire